Zuid-Holland start ‘slimmer reizen’ campagne om de auto wat vaker te laten staan

Foto: Website Provincie Zuid-Holland
 

Delft, 24-11-2020 – Slimmer reizen: iedereen die wel eens in de file heeft gestaan of treinvertraging heeft opgelopen, zou dat wel willen. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland een campagne gestart, om jou ideeën te horen over hoe slimmer, efficiënter en bovenal snel te reizen. De ideeën worden beoordeeld door een jury van deskundigen van zowel de provincie Zuid-Holland als de TU Delft. 

Op dit moment stroomt het verkeer beter door volgens de provincie Zuid-Holland en om er voor te zorgen dat de provincie ook na de coronacrisis goed bereikbaar blijft is het volgens de provincie belangrijk om slim om te gaan met de reismogelijkheden die er zijn. Hierom startte de provincie de ‘slimmer reizen’ campagne.

 

Deelauto

Het doel van de campagne is om ervoor te zorgen dat Zuid-Holland ook na de coronacrisis goed bereikbaar blijft en ‘’iedereen snel, veilig en duurzaam kan blijven reizen’’ zo vermeldt de provincie op haar website. De focus hierbij is het laten staan van de auto en kijken hoe andere opties aantrekkelijker gemaakt kunnen worden.

 

Daarvoor vraagt Zuid-Holland jou hulp. Tot drie januari kan iedereen ideeën indienen, vervolgens kunnen bezoekers van de ‘slimmer reizen’-website liken en reageren op de ideeën die zij het beste vinden. Als je een idee indient mag je gratis een slimme reismogelijkheid uitproberen, bijvoorbeeld gebruikmaken van een deelauto of deelfiets of een kortingsvoucher voor bijvoorbeeld GreenWheels t.w.v. €25.

 

 

Floor Vermeulen (VVD), lid van het college van Gedeputeerde Staten – het dagelijks bestuur van de provincie – stelt op de website van de provincie: "Slimmer reizen betekent kijken hoe je het best van de ene naar de andere bestemming kan komen. En dat is niet altijd met de auto. Vaak kan het ook met de fiets, het openbaar vervoer, lopen of een combinatie hiervan. Graag daag ik jullie uit om hier tijdens deze campagne verder over na te denken."

 

TU Delft

De ideeën worden vervolgens van een advies voorzien door een jury van deskundigen van zowel de provincie Zuid-Holland als de TU Delft. Een jury zal de ideeën toetsen op uitvoerbaarheid en of ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Zuid-Holland. Daarnaast worden ook originaliteit en het aantal likes meegenomen in de beoordeling.

 

De drie ideeën die de jury het hoogst waardeert worden vervolgens voorgelegd aan de beslissers in Zuid-Holland, een van deze beslissers is gedeputeerde Floor Vermeulen. Zij bepalen vervolgens welke ideeën, of elementen van ideeën, op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast stelt de provincie dat de ideeën ook worden meegenomen in het omgevingsbeleid dat op dit moment wordt vernieuwd. ‘’Hiermee worden strategische ideeën met lange termijn impact in het nieuwe beleid van de provincie opgenomen,’’ aldus de provincie.

 

Wil je zelf een idee indienen? Kijk dan op de website van slimmer reizen Zuid-Holland.

Tip: heb je een specifiek idee voor Delftse bereikbaarheid? Je kunt ook ideeën indienen voor een specifieke locatie!