Zoektocht naar familie Delftse vrouw na het vinden van haar persoonsbewijs

De 50-jarige Marianne Theunissen uit Breda deed begin deze maand een bijzondere vondst. Tussen de spullen van haar pas overleden vader vond ze een persoonsbewijs. De identiteitskaart was van een voor haar onbekende vrouw. Haar naam is Wilhelmina Isabella Moonen en aan de data op het document kun je zien dat ze op 28 juni 1944 van Delft naar Montenspark 6 in Breda is verhuisd.

Het persoonsbewijs was een identiteitskaart die op aandringen van de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog werd ingevoerd. In april 1941 kregen alle Nederlanders van vijftien jaar en ouder verplicht zo’n persoonsbewijs. De vraag was natuurlijk: hoe belandde zo’n bijzonder document van een onbekende vrouw tussen de spullen van haar vader?

Marianne had geen idee wie de vrouw was en ging op onderzoek uit, aldus Omroep Brabant. Op internet ontdekte Marianna dat de vrouw in de jaren vijftig trouwde met Gerardus Johannes Wouter Vermeeren en ze droeg daarna zijn achternaam.

Speciale band

Na een uitgebreide speurtocht kwam Marianne tot een ontdekking: "Ik zat met m’n zus te praten en te bedenken hoe m’n vader aan zo’n persoonsbewijs kwam. Toen kwam m’n zus met de oplossing. Onze moeder werkte voor de Zonnebloem in Breda en heeft jaren voor haar gezorgd. Die twee hadden een speciale band en we hebben ook wel wat spullen van haar geërfd in 1996 toen ze overleed. Daar zal dit persoonsbewijs ook bij hebben gezeten, vermoed ik." zegt Marianne tegen Omroep Brabant .

Marianne Theunissen wil het persoonsbewijs graag aan de familie van mevrouw Vermeeren, zoals ze haar noemde, teruggeven. "Ik weet dat ze geen kinderen had, maar misschien is er andere familie die dit persoonsbewijs graag wil hebben. Het is toch een bijzonder document."

Heb jij meer informatie over de familie van mevrouw Vermeeren-Moonen? Ken je haar nog vanuit haar periode in Delft? Of ken je familie van mevrouw Vermeeren-Moonen? Mail dan naar Omroep Delft via redactie@omroepdelft.nl of naar Omroep Brabant.