Woensdag het derde stadsgesprek over slavernijverleden

Moet er een herdenkingsmonument komen over het slavernijverleden? Hoe vieren we de bevrijding van tot slaaf gemaakten? Hoe ziet een inclusievere toekomst eruit? Dit zijn vragen die centraal staan in de stadsgesprekken over het slavernijverleden. Deze woensdag vindt bij Ipse de Bruggen (Mercuriusweg 1) de derde daarvan plaats. Deze keer staan de Antillen hierbij centraal.
© Stadsarchief Rotterdam (bewerking Joop Smits)

‘Oro is goud’, zo heet het boek van Maghalie van der Bunt-George. In dit boek vertelt de Nederland-Curaçaose schrijfster een verhaal waarin de verbondenheid tussen het eiland en de lage landen naar voren komt. Deze woensdag trapt Van der Bunt-George het stadsgesprek af met een presentatie van haar boek. Met deze inspiratie op zak, moet er vervolgens gepraat worden over de positie van het slavernijverleden in Delft. Voortbordurend op het vorige stadsgesprek, gaat het hierbij over de thema’s verleden, heden en toekomst. 

Het programma van dit stadsgesprek zal ongeveer twee uur in beslag nemen. Aanvang is om 19:00 uur. Aanmelden voor het gesprek kan via ‘Delft Ontdekt’.