Wie maakt de leukste regenfoto

De overlast door hoosbuien in Delft kunnen door inwoners vaak zelf worden voorkomen door eenvoudige kleine en soms wat grotere maatregelen. Dat is de boodschap van de campagne BUITENKANS van de afgelopen zomermaanden. De campagne wordt nu afgesloten met een fotowedstrijd van de leukste regenfoto.

De BUITENKANS-campagne is een initiatief van de gemeente Delft, De Klimaatmaat en Klimaatkrachtig Delfland. In de afgelopen maanden liet men de Delftenaren zien wat zij zelf kunnen doen om de hoosbuien de baas te worden. Teams van De Klimaatmaat reden deze zomer met Buitenkans-fietsen door de stad. Ze gaven tips aan bewoners over hoe zij hun tuin, dak of terras klimaatbestendig kunnen maken. Zij gaven tips over het aansluiten van een regenton, het aanleggen van een groen dak of het vervangen van tegels voor planten.

Win een workshop ‘regenpijp afkoppelen’

Er is nu een workshop ‘regenpijp afkoppelen’. Daar kunnen deelnemers zelf aan de slag om een regenpijp af te zagen. Door een regenpijp af te koppelen van het riool help je mee wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken. Met een leuke regenfoto maak je nu een kans op deze workshop. Deel je leukste regenfoto onder het bericht op de gemeentelijke facebookpagina. Of deel je foto via Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #BuitenkansDelft. Uit alle inzendingen worden 15 winnaars geloot. Meedoen kan tot en met 16 oktober.