Wethouder Karin Schrederhof opent Stadscollectie Textiel

“Wat ik zo gaaf vind, is dat deze manier van kunst zo ongelooflijk veel mensen bij elkaar brengt”, zei wethouder Karin Schrederhof enthousiast bij de opening van de tentoonstelling ‘Stadscollectie Textiel’ in Expositieruimte 38CC aan de Papenstraat. Als openingshandeling weefde zij op het weefgetouw van kunstenaar Bart Gorter één van haar zijden sjaaltjes in het Kleed van Delft.

Woord & Draad

Textiel, dat is waar het allemaal om draait in de tentoonstelling Stadscollectie Textiel in 38CC. En om de persoonlijke verhalen van bewoners van Delft. Honderden Delftenaren hebben meegewerkt aan deze bijzondere tentoonstelling. De Stadscollectie is onderdeel van het community art project Woord & Draad.

Weef mee

Delftenaren kunnen zelf meeweven aan het Kleed van Delft. Kunstenaar Bart Gorter weeft elke woensdag en zaterdag op zijn weefgetouw aan het kleed. Neem je eigen stuk stof, wol of kleding mee en weef je eigen verhaal of herinnering in. Wil je verzekerd zijn van een plek of wil je niet te lang moeten wachten, mail dan vooraf naar info@woordendraad.nl om een tijdstip af te spreken.
De Stadscollectie Textiel is nog te zien t/m zaterdag 19 november. Van woensdag t/m zondag, 13.00 - 17.00 uur.
Wethouder Karin Schrederhof weeft aan het kleed van Delft onder begeleiding van kunstenaar Bart Gorter. Foto - Esther de Cuijper