“We maken een mini-keukenhof in Delft”

Op vrijdag 4 december worden er op het veld op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Voorhofdreef 26.000 tulpenbollen gepoot. Dat onthulde Frans Geerlink, de voorzitter van de stichting Delft Bloeit woensdag in het programma Delft Centraal. “Volgende week zullen leerlingen van groep zeven en acht van de Monseigneur Bekkersschool bovendien nog eens 1000 tulpenbollen extra poten”, vertelde Geerlink.

Nieuwe locatie tulpenveld Delft Bloeit. Fotograaf: Corien van Rijnswou
Eerder deze week werd het tulpenvaas kunstwerk al verplaatst van de Papsouwselaan naar de nieuwe plek aan de Martinus Nijhofflaan.
Dementie en Water: Twee exposities op één dag geopend in Delft OPEN>

Samenwerking met Rotary Delft Vermeer
Dit jaar werkt Delft Bloeit samen met Rotary Delft Vermeer. “Zij verkopen tulpen in een doosje voor een goed doel, namelijk ‘End Polio Now’. Mensen kunnen die in hun eigen tuin zetten. Mensen die het goede doel willen steunen, maar geen tuin hebben, kunnen de tulpen aan ons doneren”, voegde Geerlink daar aan toe. Er komt dus een ‘Roraty Vermeerhoekje’. “Ik hoorde van de Rotary dat de actie vorig jaar 9000 euro had opgeleverd voor ‘End Polio Now’ op”. Dat is natuurlijk heel mooi”, vindt Frans Geerlink.
Van Natuurmonumenten heeft de stichting Delft Bloeit houtsnippers gekregen. Daarmee worden in het tulpenveld paden aangelegd. “Het wordt een soort mini-keukenhof”, zegt Geerlink lachtend, “we maken er ook nog bankje bij waar de mensen even kunnen gaan zitten om van de tulpen te genieten”.