Wapens en drugs gevonden tijdens politiecontroles in Delft

 

Zondag 10 januari hield de politie een dynamische controle. Dat is een controle waarbij specifieke auto’s en personen worden staande gehouden waarvan de politie denkt dat zij crimineel actief zijn. De politie meldt op haar sociale media dat op diverse plekken personen werden staande gehouden als daar reden toe was. Er werd, als de bevoegdheden dit toe lieten, gekeken of zij verboden middelen dan wel goederen bij zich droegen.

Arrestaties na aantreffen wapens en drugs
Tijdens de controle werd in een aantal gevallen inderdaad wapens en drugs aangetroffen. In die gevallen werden de mensen gearresteerd en overgedragen aan de recherche voor verder onderzoek. De wapens en drugs werden in beslag genomen. De Officier van Justitie neemt een verder besluit over de afhandeling van deze zaken.

Wapenbezit ontmoedigen
De aanleiding voor deze controle is dat de laatste tijd door de politie steeds vaker wapens, bij met name jongeren, worden aangetroffen. De politie noemt dit een zorgwekkende ontwikkeling. Het bezit van messen en dergelijke probeert de Delftse politie ook door dit soort controles, te ontmoedigen.
Ook Justitie probeert het bezit van dergelijke wapens te ontmoedigen. Voor de steekpartij die plaatsvond op 30 oktober aan de Krakeelpolderweg, zitten de drie minderjarige verdachten nog steeds vast.