Wandel met de audiotour door Delft

Een van de ondernemers die aan bod komt, is Agneta van Marken van parfumfabriek Maison Neuve
Onlangs is de tiende gratis audiotour verschenen van het project ‘Delft tussen de regels’. Het zijn literaire wandelingen die als audiotour worden aangeboden via de website van Delfia Batavorum. In deze tiende tour maak je kennis met een verscheidenheid aan Delftse ondernemers. Ze komen vanaf de Gouden Eeuw tot nu allemaal langs: lakenhandelaar, horecaondernemer, visboer, fabrieksdirecteur, boekhandelaar e.v.a.
 
In het radioprogramma Delft Centraal van woensdag 12 mei komt de schrijfster van de audiotour Margriet van Bebber rond 11:30 uur vertellen over deze bijzondere literaire wandeling. ‘Delft tussen de regels’ is het alternatief voor de jaarlijkse zomerse literaire wandeling van Rotaryclub Delft-Vermeer. Die is door de coronamaatregelen gesneuveld. Het project bevat 12 podcasts met audiotours die kunnen worden gedownload. Daarna kan men op een zelfgekozen moment worden gelopen. “Het kan ook heel goed vanuit de gemakkelijke stoel worden gedaan. Dan ‘luisterwandel’ je in gedachten door je stad”, zegt schrijfster Margriet van Bebber.
 
Begin en einde hebben een bijzonder datum
  
De eerste tour verscheen op 8 augustus 2020, de datum waarop ook 75 jaar vrijheid werd gevierd. Daarna volgde elke maand een nieuwe tour met een nieuw thema. De laatste verschijnt op zaterdag 10 juli van dit jaar. Die datum markeert de moord op Willem van Oranje. De audiotour is op de site van Delfia Batavorum te downloaden. Daar zijn ook de eerdere tours nog te vinden.
 
Gratis aangeboden
 
Drie cultuurprofessionals bedachten, maakten en produceerden de audiotours. Schrijfster Margriet van Bebber spreekt zelf de voice over. Acteur Piet van der Pas leest de verhalen en gedichten voor en componist en audio-engineer Titus Leeuw zorgde voor de originele muziek. Omdat er door verschillende partijen subsidie is verstrekt, wordt het gratis aangeboden