Vijfdaagse wapen-inleveractie bij politie Delft

Van 17 tot en met 22 mei kunnen er bij de politie Delft (steek)wapens worden ingeleverd zonder dat daar strafrechtelijke gevolgen aan vastzitten. De wapen-inleveractie wordt in de hele regio gehouden onder de naam #DropIt.

Er worden steeds vaker steekwapens bij minderjarigen in beslag genomen. Wanneer je van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om het te gebruiken klein. Met deze actie wil de politie jongeren bewust maken van de gevaren daarvan, en daarbij het aantal wapens in de samenleving verminderen. Hoewel de actie vooral gericht is op jongeren en hun ouders, kunnen uiteraard ook andere burgers anoniem wapens inleveren.

Container

Er kunnen allerlei wapens worden ingeleverd, zoals slag-, steek- of stootwapens. Dit kan allemaal anoniem en zonder strafvervolging. Bij het politiebureau staat een speciale container om de wapens in te deponeren, zonder dat iemand zich dus hoeft te melden.

De enige uitzondering bestaat bij vuurwapens. Als het om een vuurwapen en/of munitie gaat, komt de politie deze zelf (in burgerkleding) ophalen op afspraak. Dit kan dus niet anoniem, maar de bezitter wordt niet vervolgd voor vuurwapenbezit. Een afspraak hiervoor kan worden gemaakt via het telefoonnummer 0900-8844.

Het Delftse politiebureau op de Jacoba van Beierenlaan 1 is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 - 22.00 uur en op zondag tussen 09.00 -18.00 uur. Kijk voor meer informatie over de actie op de website van de politie

Lees ook: Gewonde bij steekpartij in het Wilhelminapark in Delft >

Lees ook: 21-jarige man uit Delft aangehouden in verband met dodelijke steekpartij >