(VIDEO) Zo verliep de Slag om Delft

Zeilwedstrijd ‘Slag om Delft’ in de Zuidkolk vond dit weekend voor de achttiende keer plaats. Op zondag 24 maart streden acht teams om de titel ‘Koning van de Kolk’. Omroep Delft verslaggever Jacco Naaktgeboren nam een kijkje.

De Slag om Delft is een zogenoemd “matchrace-evenement” voor studenten. Dat is een zeilwedstrijd waar twee teams het tegelijk tegen elkaar opnemen. “Het doel is om elkaar vanaf de start eigenlijk al in de weg te zitten”, aldus organisator Eric-Jan Westerhof van DSWZ Broach, de studenten wedstrijdzeilvereniging van Delft. “Je komt allebei vanaf de andere kant over de startlijn en vanaf dat moment ga je je best doen om voor de ander te finishen. Je kan het uiteindelijk best wel vergelijken met het racen bij de Formule 1, maar we doen twee rondjes om de baan.”

Het evenement bestond uit meerdere rondes, waarbij de acht teams voortdurend wisselden. Westerhof: “De deelnemers worden met een rubberen wisselbootje na elke ronde afgewisseld tussen de boten. Op die manier kunnen we met twee boten dit evenement voor in totaal 24 zeilers neerzetten.”