(VIDEO) Wordt deze Delftse basisschool de sportiefste van Nederland?

De Waterhofschool in Tanthof maakt kans om de sportiefste basisschool van Nederland te worden. Leerlingen uit groep zeven en acht nemen het op tegen leerlingen van een andere basisschool tijdens verschillende ‘battles’. Omroep Delft verslaggever Tom Richmond was op bezoek bij de Waterhofschool en keek hoe de leerlingen oefenden.

Op dinsdagochtend 9 april zullen 25 kinderen uit groep zeven en acht het opnemen tegen 25 leerlingen van de Arnhemse Margarethaschool. De geplande ‘battles’ bestaan uit breakdance, skateboard, freerun en turnen. Dit vindt plaats bij Windesheim in Zwolle.

Bewegingsonderwijs
Het bewegingsonderwijs op de Waterhofschool gaat verder dan alleen deze finalestrijd. Op de school wordt al jaren extra aandacht aan beweging gegeven. “Een aantal keer per week gaan de leerlingen buitenspelen volgens de ‘speelpleinmethode’. Als je bij ons komt kijken in de pauze dan zie je tussen de tien á vijftien spelletjes”, aldus vakleerkracht bewegingsonderwijs Nick Keijser van de Waterhofschool. “Hierdoor gaan we als school heel bewust om met bewegen.”

“Bij veel scholen worden de kinderen tijdens de pauze losgelaten en dat betekent dat er veel autonomie is. Dus er is structuur in de klas, en buiten juist autonomie. Vaak is het heel druk op het plein en is er geen aanbod, en dat leidt tot conflicten”, gaat Keijser verder. Vanwege het bewegingsonderwijs krijgt de Waterhofschool extra ondersteuning en aandacht van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO).