(video) Student springt in de Kolk om vrouw te redden

Een heldhaftige Delftse student sprong donderdagmiddag de Kolk in om een vrouw uit haar te water geraakte auto te bevrijden. Hij was voor de hulpdiensten ter plaatse en beelden van zijn reddingsactie circuleren op social media.
Bron: Lisette de Jongh Swemer, via X

Donderdagmiddag, net na twee uur, gleed er in het centrum een auto over de glibberige weg de gracht in. "Ik keek uit het raam en zag voor me aan de overkant van de gracht een auto wegslippen en in de gracht vliegen", vertelt de student die de in de auto zittende vrouw eruit redde aan Omroep West. Zodra hij door had dat er nog iemand in het voertuig zat, sprong hij in het ijskoude water, waar op plekken zelfs nog een laagje ijs op lag. Met een van de kant toegeworpen hamer wist hij de ruit van de auto stuk te slaan, om de vrouw te bevrijden.

Na de heldhaftige actie, hielpen de student en andere omstanders de vrouw uit het water van de Kolk. Niet veel later waren de hulpinstanties er. De ambulance controleerde de vrouw. Het was niet nodig haar mee naar het ziekenhuis te nemen. Met de auto gaat het minder goed. Deze was volledig ondergedompeld in de gracht. De brandweer heeft deze met een takel eruit gevist.

Dankbaar
De vrouw was deze student zeer dankbaar. Zij knuffelde hem en om verder op te warmen dronken ze samen een kop thee. Ondertussen laten ook Delftse politici weten veel respect te hebben voor deze actie. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met taart. Op X (voorheen Twitter) schrijft de fractievoorzitter van de Delftse PVDA Leon Hombergen: "Wat een kanjer."