Twee verdachten aangehouden voor overval COOP

01-10-2020 - In de uitzending van Team West op dinsdag 1 september kwam ook de overval op de COOP aan de Hof van Delftlaan in Delft aan de orde. Dankzij tips van oplettende kijkers ontving het Delftse rechercheteam bruikbare informatie en konden de twee verdachten worden aangehouden.

Op vrijdag 14 augustus 2020 rond 17.30 uur overvielen twee mannen de supermarkt COOP aan de Hof van Delftlaan. Eén van de daders sloeg een medewerker tegen het hoofd en onder bedreiging werden de medewerkers gedwongen geld uit de kassa te halen. Vervolgens renden ze samen weg. Dat deden ze via de Rochussenstraat richting het Wilhelminapark.

In de uitzending toonde Team West camerabeelden van de twee daders. Na onderzoek werd een 16-jarige jongen op zondag 6 september in Delft als verdachte aangehouden. Zijn voorarrest is inmiddels met 30 dagen verlengd. Een 21-jarige man uit Rijswijk werd op woensdag 30 september in Delft aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht, de man is ingesloten in een politiebureau.