Streetart kleurt Hamshire Hotel

Micha de Bie voor zijn kunstwerk. Foto: Frans van Rijnswou

De in Delft geboren en getogen kunstenaar Micha de Bie heeft inmiddels zijn heel wat kunstzinnige sporen achter gelaten in de Prinsenstad. Zijn laatste opmerkelijke aan het opfleuren van de stad is een metershoog en –breed kunstwerk op een muur van het Hampshire hotel aan de Koepoortplaats.

In opdracht van Rogier Camijn van het Hampshire hotel heeft De Bie voorzien van een geweldige voorraad verfspuitbussen dagenlang op de steiger doorgebracht om het kunstwerk te voltooien.

“Ik vind het helemaal super”

De kunstenaar kreeg tijdens zijn werkzaamheden vaak bezoek van de wijkbewoners. Die waren allemaal erg tevreden en wilden ook graag met de kunstenaar over het grote werk in hun wijk praten.
“Mensen kwam vaak een praatje maken en ik neem altijd de tijd om met hen te praten”, vertelt De Bie. Hij geeft toe dat door een dergelijk schilderwerk de sfeer van een straat veranderd. “Mensen worden ook een soort trots op hun wijk. Eerst was het een beetje saaie muur en nu maken mensen foto’s van het kunstwerk op de muur. Ze steken hun duim op en roepen naar me ‘Ik vind het helemaal super’ “, zegt de kunstenaar over de reactie van de buurtbewoners.

Muziek hoort er bij

Op zijn facebook pagina hield De Bie de vorderingen bij. “Ik zette er niet alleen foto’s op, maar ook de playlist van de muziek waarna ik luisterde tijdens het werken”, onthult hij. Nu het werk klaar is, denkt Micha de Bie al weer aan de nieuwe opdracht waar hij voor in de race is. Aan dit kunstwerk op de Koepoortplaats wordt de allerlaatste hand gelegd als het officieel ‘onthult’ wordt. Dan mag de wethouder die de officiële handeling doet nog wat kleur aan het werk toevoegen.