Steeds meer Delftenaren verkiezen groen voor tegels

Delft doet mee aan het NK Tegelwippen. In 2022 eindigde Delft met ruim 9000 tegels op de 19e plek. In 2023 wil de stad dat aantal graag verdubbelen.

Het NK Tegelwippen is dit jaar begonnen op 21 maart en loopt tot 31 oktober 2023. In die periode organiseert De Klimaatmaat diverse Tegel Eruit, Plant Erin acties. De volgende actiedag is op 27 mei bij het Sportfondsenbad.

Gewipte tegels hergebruiken

Delftenaren die tegels inleverden krijgen daar gratis plantjes voor terug. Plantjes kunnen direct aan de kraam worden opgehaald of op een later moment met een voucher worden opgehaald bij de deelnemende tuincentra.
In het derde jaar dat De Klimaatmaat nu bestaat, wordt het steeds bekender bij het grote publiek. Delftenaren kunnen er niet alleen terecht voor tegels wippen, maar ook voor duurzaam hergebruik van tegels. Zo worden van oude tegels nieuwe moestuinbakken op scholen, stapelmuurtjes, of ondersteuningspilaren voor een watertank gemaakt.

Komende acties

DE KLIMAATMAAT is een initiatief van Duurzaamheidscentrum De Papaver in samenwerking met de gemeente Delft. Het stimuleert en ondersteunt bewoners van Delft bij het klimaatbestendig maken van hun buitenruimte. Op zaterdag 27 mei staat de Klimaatmaat karavaan bij het Sportfondsenbad. Op zaterdag 9 september komt De Klimaatmaat langs bij het Stationsplein in de binnenstad van Delft.

Spelregels: Je dient minimaal twee tegels in te leveren. Je krijgt een vergoeding tot maximaal 10 tegels (€ 12,50). Je mag uiteraard meer inleveren. De tegels die je inlevert worden omgerekend naar 30×30 cm.

Gewipte tegels hergebruiken.