Stadsgesprek over de impact van AI in Zuiderkerk

Kunstmatige intelligentie (AI) en de impact daarvan op onze samenleving. Daarover wordt gesproken in een stadsgesprek wat woensdag plaatsvindt in de Zuiderkerk in Delft.
De binnenstad volgens AI| © Adobe

Op woensdagavond 28 februari om 19.30 opent de Zuiderkerk aan Achterom 46 haar deuren voor belangstellenden. Hier kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een stadsgesprek over kunstmatige intelligentie. Twee deskundigen, universitair hoofddocent Chris Verhoeven en schrijfster en theoloog Maaike Harmsen, zullen hier meerdere brandende vragen over AI beantwoorden. Achteraf is er nog een alcoholvrije borrel. Opgeven is niet nodig.

In het stadsgesprek komen vragen aan bod als: wat is AI nou precies en waar gaan we het de komende jaren nog meer tegenkomen? Welke mogelijkheden biedt het ons? Wat zijn de risico's en de ethische dilemma’s rond het gebruik van AI? Wat betekent het voor ons als mens en voor ons werk? Raken we ons werk kwijt en zo niet, (hoe) verandert het? Welke impact heeft het op het onderwijs? En hoe kunnen we onderscheiden wat waar is, als met behulp van AI ook fakenieuws en deepfakes gemaakt kunnen worden?

Informatie

Alle informatie op een rijtje:

Locatie: Zuiderkerk, Achterom 46, Delft

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Borrel (alcoholvrij) na afloop (ongeveer 21.45 uur)

Opgeven niet nodig.