Softwarebedrijf uit Delft wint Beste App van het Jaar 2020

Niet Flitsmeister, ‘Wie is de mol?’, Buienalarm, of NU.nl, maar het Delftse 9to5 software won, samen met partner 24Baby, de Award voor Beste App van het jaar 2020. Met uitstekende scores van de stemmers hebben zij de andere genomineerde en bekende apps achter zich kunnen laten. Dat meldde 9to5 afgelopen week trots. Het softwarebedrijf werkt al een aantal jaar samen met 24Baby aan een app voor jonge en aanstaande ouders.

Het kantoor van 9to5
Foto: 9to5

In het rijtje voor genomineerde van categorie Apps stonden onder andere 9292, Weeronline, Picnic, Tikkie, Thuisbezorgd, NOS, Wie is de mol?, Parkmobile, DigiD en Flitsmeister. Met hun hoge scores hebben 24Baby en 9to5 software deze apps achter zich kunnen laten. Stemmers gaven een score van 4,80/5,00 voor het ontwerp, 4,91/5,00 voor de inhoud en 4,78/5,00 voor de navigatie. Dit komt neer op het gemiddelde cijfer van een 9,65. 

Het gaat om online community die 9to5 heeft ontwikkeld voor bezoekers van de website van 24Baby. In die online omgeving komen (aanstaande) ouders samen en kunnen over alles rondom de zwangerschap praten. Met ruim 1 miljoen gebruikers per maand is 24baby.nl het grootste zwangerschaps- en babyplatform in Nederland en België. Het platform wil er zijn voor alle (aanstaande) ouders die willen voorzien in betrouwbare informatie om zo een bijdrage te leveren aan gezonde zwangerschappen, gelukkige baby’s en zelfverzekerde ouders.

 

Buienradar populairste app
De gewonnen award is onderdeel van de ‘Website van het Jaar’ verkiezing en is een initiatief van Emerce in samenwerking met MultiScope. Voor de 20ste editie is dit jaar de categorie Apps nieuw. De award voor Populairste App ging naar Buienradar en 24Baby won de award voor Beste App. 

 9to5 software is gevestigd in Delft aan de Nieuwelaan. Het is in 2012 opgericht door Delftse broer en zus Tom en Susan Pesman na hun studie aan de TU Delft. Het berdijf ontwikkelt slimme digitale oplossingen voor verschillende klanten.