Slachtoffer van mogelijke vergisontvoering gewond gevonden in Delft, politie onderzoekt verder


Op donderdag 5 augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd in Cruquius, een dorp in de gemeente Haarlemmermeer. Er werd de afgelopen dagen ernstig zorgen gemaakt over het slachtoffer, maar de man is op woensdag 11 augustus levend aangetroffen in een woonwijk in Delft.

De Hoofddorper is mishandeld en werd gewond aangetroffen in de Assendelftstraat in Delft. Hij bleek uit de auto te zijn gezet door de ontvoerders. Het is nog onduidelijk waarom de ontvoerders het slachtoffer in Delft hebben vrijgelaten.

Vergisontvoering
Nadat de politie hem had gevonden is hij in het ziekenhuis onderzocht, inmiddels is de 56-jarige man weer bij zijn familie. Er is nog veel onduidelijk over de ontvoering, de politie meldde eerder al dat het om een mogelijke vergisontvoering ging.

Lees ook: Straat in Delft ‘wint’ zorgelijke titel: hier ligt de gevaarlijkste stoep van Nederland >

"Tot nu toe is gebleken dat er geen enkele aanwijzing is dat de ontvoerde man deel uitmaakt van het criminele circuit", meldde de politie. Mogelijk waren de ontvoerders dus uit op een andere man. Er wordt momenteel hard gewerkt om de ontvoerders te pakken te krijgen.

Media-aandacht
Momenteel werken er zo’n honderd politiemensen aan de zaak. "De massale media-aandacht en de hulp en het meedenken vanuit de samenleving heeft het onderzoek geholpen. De politie en het OM willen iedereen daarvoor bedanken", zegt de politie tegen de NOS.

Al gelezen? Opnieuw steekpartij in Delft, politie zoekt nog naar dader >

Een dag na de ontvoering werden er al zes verdachten opgepakt, zij zitten allemaal nog vast. Het gaat om twee mannen van 22 en een man van 30 jaar uit Rotterdam, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 zonder een woonadres. Zij moeten op 18 augustus voor de rechtbank verschijnen.

De ontvoerders die het slachtoffer afgelopen nacht uit de auto hebben gezet, zijn nog niet aangehouden.