Rotary Delft geeft cheque van 5000 euro voor project Taalvisite

Maandag 29 augustus ontving Yuri Matteman, directeur van DOK een cheque van 5000 euro van de Rotary Delft. Het geld is door de Rotary ingezameld voor Taalvisite, een project dat de bibliotheek organiseert om taalachterstanden te verkleinen.

De Delftse kunstenares Sylvia Machgeels ontwierp in opdracht van de Rotary tien ansichtkaarten. De kaarten werden vervolgens verkocht via de vestigingen van DOK en via een speciale webpagina van de Rotary. De actie werd een groot succes en met de cheque van 5000 euro ontwikkelt DOK een nieuwe training voor de vrijwilligers van Taalvisite. Met de kennis uit die training worden ouders en verzorgers gestimuleerd ook digitale middelen in te zetten om met hun kind samen te werken aan taalvaardigheden.

Taalvisite

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in DOK reikte Jaap Boon, voorzitter van de Rotary Delft de cheque uit aan Yuri Matteman van DOK.
“Taalontwikkeling en leesplezier gaan hand in hand. Taalvisite verkleint taalachterstanden en dat is erg belangrijk in de ontwikkeling van kinderen. Daarom ben ik heel blij met deze actie van de Rotary. Want met hun bijdrage kunnen we taalontwikkeling bij kinderen verder stimuleren, onder meer door nieuwe vrijwilligers te trainen”, zei Matteman toen hij de cheque ontving.

 

Taalachterstand verkleinen

Taalvisite is een succesvolle samenwerking tussen bibliotheek, scholen, peuterspeelzalen en
vrijwilligers, waarmee taalachterstanden worden verkleind en het leesplezier wordt vergroot. Met het project werft en traint DOK vrijwilligers om vijftien weken lang ‘op visite’ te gaan bij een gezin. Zij lezen de kinderen interactief voor en ondernemen met het gezin allerlei taalactiviteiten. Om zo uiteindelijk te zorgen dat lezen een meer vanzelfsprekend onderdeel van het gezinsleven wordt en meer mensen de weg naar de bibliotheek weten te vinden
foto: Marco Zwinkels
 
 
foto: Marco Zwinkels