Ronald Snijders viert verjaardag met expositie

De expositie is te zien achter de ramen van het Stadskantoor - Foto: Frans van Rijnswou

Vandaag is de Surinaams Delftse musicus Ronald Snijders 70 jaar geworden. Daarom opende wethouder Bas Vollebregt vandaag in het "Huis van de Stad" de tentoonstelling over zijn carrière. De in binnen- en buitenland zeer gewaardeerde musicus heeft meer dan 50 albums op zijn naam staan en woont al 50 jaar in de Prinsenstad. Snijders trad op tijdens het North Sea Jazz Festival en op podia elders in Europa, Amerika, Afrika en natuurlijk zijn geboorteland Suriname.

Op de expositie kunnen belangstellenden kennis maken met deze bijzondere Delftenaar die niet alleen uitblinkt in de jazz maar ook in funk, klassieke, Braziliaanse en Surinaamse muziek.

Lees ook: Bekende Delftse dwarsfluitist Ronald Snijders 70 jaar >

Begin van een Ronald Snijdersjaar
De expositie is te zien achter de ramen van het Stadskantoor en alleen te bezichtigen van buitenaf. Al wandelend langs de expositie, reis je door de tijd met posters van zijn roemruchte optredens. Er zijn QR-codes aangebracht. Als je die scant, kun je ook nog genieten van de swingende muziek van deze Delftse muzikale icoon. De expositie in het Huis van de Stad is het begin van een heel feestjaar rond Snijders. Op 20 juni begint een grote overzichtstentoonstelling in Het Prinsenkwartier die je meeneemt naar zijn Surinaamse roots, zijn studio en zelfs zijn huiskamer.

Jazzmix
In de Jazzmix van zondag 11 april wordt ruim aandacht besteedt aan de muziek en de carrière van Snijders. De presentator spreekt met hem over zijn muzikale loopbaan.
Expositie Ronald Snijders - Foto: Frans van Rijnswou
Ronald Snijders in de Jazzmix - Foto: Antoinet Bouman