Reinier De Graaf Gasthuis koopt nieuwe bloemen voor 'Compassiebeer'

De compassiebeer bij het Reinier De Graaf Gasthuis heeft de afgelopen winterperiode niet overleefd. Het gros van de planten op de 4,5 meter hoge beer zijn vergaan door de overgang van zacht voorjaarsweer naar hevige vorst in februari.

Kunstenares Adriënne Rombout is teleurgesteld. De Naaldwijkse laat aan de WOS weten dat ze al wel had gewaarschuwd voor het winterse weer, nu zijn er slechts een paar paarse bloemetjes te zien in de buik van de beer. 'Het is heel jammer. Ik heb destijds meteen aan de bel getrokken en begrepen dat eraan gewerkt zou worden, maar er is nog niets te zien.'

Het Reinier De Graaf Gasthuis heeft echter wel direct actie ondernomen. Plantenleverancier Zuidkoop Natural Products uit De Lier heeft 2.000 nieuwe planten besteld in opdracht van het gasthuis. "Binnen nu en twee weken hopen we de planten te kunnen plaatsen en dan staat de compassiebeer er weer mooi bij", aldus een woordvoerder van Zuidkoop.

Het is de bedoeling dat de beer vijf jaar zal blijven staan. Het kunstproject kwam tot stand door een crowdfundingsactie om het ziekenhuis- en zorgpersoneel, ondernemers en patiënten te steunen tijdens de coronacrisis.