Registratie Swim to Fight Cancer Delft is geopend

Op zaterdag 31 augustus wordt de 2024 editie van Swim to Fight Cancer georganiseerd. Na een geweldige editie in 2022 zal de Hooikade dit jaar hopelijk weer volstromen met de swimmers en spinners van Swim to Fight Cancer Delft. Wil jij dit jaar ook meedoen? Dan kun je je vanaf nu inschrijven! 

Ter illustratie | Unsplash
De organisatie zal proberen, met behulp van de landelijke stichting Fight Cancer, de Swim dit jaar nóg succesvoller te maken dan de vorige editie. Met een aparte zwemafstand voor kinderen (tot 12 jaar, op 8 september in Zwembad Kerkpolder), voor junioren (op 31 augustus ook in het Rijn-Schiekanaal), de mogelijkheden tot zwemmen in je eentje, met een vriendenteam, bedrijventeam of familie. Natuurlijk is er dit jaar weer de optie om te gaan spinnen, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan de strijd tegen kanker, ook diegenen die (liever) niet zwemmen.

Route
Ook dit jaar is de start in het water voor Huszár aan de Hooikade. De deelnemers zwemmen ruim twee kilometer om via sponsoring geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Vanaf de Hooikade gaat de route door het Rijn-Schiekanaal richting de Sebastiaanbrug, daar wordt er gekeerd en naar de Abtswoudsebrug gezwommen. Daar wordt er weer gekeerd en zwemmen de zwemmers naar de finish op de Hooikade. Als je zelf niet wilt of kunt zwemmen of spinnen dan kan je natuurlijk wel doneren en komen aanmoedigen om de zwemmers zo een steuntje in de rug te geven.

Voor de diverse leeftijden en afstanden dienen deelnemers in het bezit te zijn van of een zwemdiploma A of A&B. De Kids Swim wordt gehouden in het Kerkpolder zwembad, de afstanden zijn 250, 500 of 1.000 meter. De Junior Swim vindt plaats in het Rijn-Schiekanaal, de afstanden zijn 500 of 2.000 meter. De spinners kunnen op verschillende momenten op de middag hun kunnen tonen en zich op die manier laten sponsoren om zo hun steentje bij te dragen.

Heb je geen zin om te zwemmen, maar wil je je wel inzetten voor Swim to Fight Cancer Delft, kun je je als vrijwilliger aanmelden om mee te helpen op zaterdag 31 augustus 2024.

Waar gaat het geld naar toe? Door de bijdragen kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. De stichting Fight Cancer selecteert elk jaar samen met KWF een aantal onderzoeken.