Ravage door explosie pinautomaat station Delft

Een explosie bij het geldwisselkantoor van GWK Travelex op station Delft richtte woensdagochtend een grote ravage aan. Veel ramen zijn stuk en in het geldwisselkantoor is ook veel schade. Een persoon raakte lichtgewond. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van opzet. Er is niets buitgemaakt. Ook is er nog niemand aangehouden, de politie zoekt nog twee verdachten.
Explosie richt ravage aan op station Delft | © Omroep West, Regio15

Rond 4.30 uur werden hulpdiensten naar het station opgeroepen. Door de ontploffing gingen meerdere alarmsystemen af, waaronder het brandalarm. In de stationshal lagen veel brokstukken. Een pinautomaat bij het geldwisselkantoor is verwoest.

De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar twee verdachten. Na de explosie zijn zij op een scooter gevlucht in de richting van de spoortunnel. Wat de knal precies heeft veroorzaakt, is nog onbekend.

In de stationshal was iemand aanwezig toen de boel de lucht in ging. Vermoedelijk lag hij te slapen in de hal. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is nagekeken door ambulancepersoneel. Het is onduidelijk of hij naar het ziekenhuis moest.

Signalement
De bestuurder van de scooter droeg donkere kleding en donkere handschoenen. De tweede verdachte was eveneens donker gekleed. Hij droeg een regenpak met reflecterende strepen en een grijze capuchon. Ook droeg hij donkere handschoenen. Beide personen hadden een donkere sporttas bij zich.

Getuigen gezocht
De recherche onderzoekt deze zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord wat met deze plofkraak te maken heeft? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000.

Dienstregeling
Ondanks de explosie, rijden de treinen vandaag gewoon van en naar het station. Het gebied rondom het geldwisselkantoor is volledig afgezet en een ingang is gesloten.