Psychedelische kunstexpo in kunsthuis Deik

‘Een psychedelische kunstvertoning over het tegengaan van angst, door de ogen van een vrouw.’ Met ongeveer deze woorden (vrij vertaald vanuit het Engels) omschrijft de Bulgaarse kunstenaar Andon Georgiev (bekend onder de naam Andonasty) zijn laatste expositie. De expositie No Fear wordt vanaf vrijdag 23 februari tot en met 23 maart getoond in kunsthuis Deik.
Andonasty (rechts) en Deik-mede-eigenaar Koen Noordenbos in de radiostudio van Omroep Delft
Fotograaf: Joram Niese

Andonasty vond de inspiratie voor zijn werken in zijn allereerste kennismaking met onze stad: “Delft was de eerste plek waar ik in Nederland ben geweest. Ik voelde een connectie met de stad toen ik het grote blauwe hart bij de Markt zag staan. Ook ben ik in Delft mijn huidige partner tegengekomen.”

Psychedelisch
Kunstenaar Andonasty komt uit een kleine plaats in Bulgarije. Hij studeerde kunstgeschiedenis in Berlijn, en kwam daar in contact met verschillende stromingen van straatkunst, festivalethiek, mode en ontwerp. Hij maakt portretten van vrouwen, in een psychedelische stijl die veel wegheeft van kunst uit de jaren ’60. Zelf zegt hij dat dit komt doordat hij ‘psychedelische muziek van onder andere Pink Floyd opzet tijdens het maken van de kunst.’

No Fear wordt vrijdagavond 23 februari afgetrapt rond 20.00 uur. Voor bezoekers van de opening biedt kunsthuis Deik een glas Bulgaarse raki aan. Kunsthuis Deik ligt aan de Nieuwe Langendijk 57B.