Pro-Palestijnse demonstranten overhandigen morgen eisenpakket aan TU

Morgen is er opnieuw een pro-Palestijnse protestactie bij de TU Delft . Actiegroep ‘Engineering Solidarity Palestine Delft’ eist dat de universiteit banden verbreekt met ‘Israëlische instanties en de wapenindustrie’. De groep geeft aan door te gaan totdat dit gebeurt.
Bij het protest van maandag kwamen ongeveer 100 mensen op de been | © Instagram, Engineering Solidarity Palestine Delft

“Ik weet niet of er een protest komt. Wat ik wel weet is dat er een aantal eisen worden overhandigd aan het College van Bestuur”, laat een woordvoerder van de TU Delft weten. Tom Twigt, woordvoerder van de actiegroep, vertelt dat “zowel het overhandigen van de eisen als een protest zijn aangekondigd.”

Groeiend protest
De groep demonstranten binnen de TU Delft groeit. Bij een eerder protest, vorige week, waren ongeveer 35 mensen op de been, veel minder dan bij andere universiteiten in Nederland. In tegenstelling tot de universiteitsprotesten in Amsterdam en Utrecht verlopen de demonstraties in Delft vreedzaam. Maar ook in Delft groeit het protest. Afgelopen maandag liepen er zo’n 100 demonstranten mee met een ‘Walk out’ naast de faculteit Elektrotechniek Wiskunde en Informatica. Twigt verwacht dat er morgen nog meer mensen komen demonstreren. Het protest vindt plaats op dezelfde plek als dat van maandag.