Politiek en ondernemers komen samen op kennismakingsevenement

Ondernemers weten vaak niet waar politici mee bezig zijn. Dat geldt andersom in veel gevallen ook. Daarom organiseert DOT Verbindt een kennismakingsevenement voor ondernemers en raadsleden. Idee van het evenement is dat politici en ondernemers met elkaar in contact komen en dat ze van elkaar leren.
Frank Visser (links), Sabine van Meeteren (inzet) en Frans van Rijnswou | © Antoinet Bouman, © Alyssa van Heyst Fotografie (inzet)

“Als er problemen of vragen zijn, weten ondernemers vaak niet direct waar ze moeten zijn. Ook gebeurt het nog regelmatig dat men niet direct het verschil tussen raadsleden en wethouders of tussen de burgemeester en wethouders weet. Zelfs voor die basale informatie is het evenement belangrijk”, aldus fractievoorzitter van de Delftse CDA Frank visser.

Ook Sabine van Meeteren, mede-eigenaar van DOT Verbindt, herkent dit: “Men gaat er vanuit dat raadsleden fulltime politicus zijn, maar dat is helemaal niet zo.” Verder vindt Van Meeteren het belangrijk om ondernemers kennis te laten maken met raadswerk. “We willen hen laten weten waar en wanneer nog invloed kan worden uitgeoefend. Met het evenement willen we ondernemers politiek actief laten worden.”

Toegankelijkheid
Door het idee van een ‘ivoren toren’ lijkt het alsof politici niet toegankelijk zijn. Niets is minder waar, volgens Visser: “Raadsleden zijn juist erg toegankelijk, al kan ik me voorstellen dat dit op afstand niet zo lijkt. Deze gedachte geldt overigens niet alleen voor ondernemers, maar ook voor andere groepen.”

Van Meeteren: “Er is vaak een bedenktijd van vier, zes of acht weken. Dan heeft het geen zin om continu berichten te sturen of te bellen naar de raad, hoewel dat vaak gebeurt. Ook dit soort zaken komen aan bod.”

Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden voor het evenement. Er is nog een beperkt aantal plaatsen over.

Luister hieronder naar het vraaggesprek tussen Frank Visser, Sabine van Meeteren en presentator Frans van Rijnswou tijdens de radio uitzending van Delft Centraal op 6 maart 2024.