Oud-raadslid Joëlle Gooijer wordt wethouderskandidaat bij ChristenUnie

Joëlle Gooier wordt de nieuwe wethouderskandidaat voor de ChristenUnie. Dat maakt dat van alle onderhandelende partijen de wethouderskandidaten bekend zijn. Vorige week maakte verkenner Pieter Guldemond bekend dat STIP, D66, GroenLinks, PvdA en de ChristenUnie de aangewezen partijen zijn om een coalitie te vormen.

Gooier nam al drie termijnen zitting in de Delftse gemeenteraad, waarbij ze ook al tien jaar zitting nam als fractievoorzitter van de partij. Een stabiele factor in de gemeenteraad dus. ‘Dienstbaar aan de stad en de samenleving zal zij zich met hart en ziel inzetten om samen met Stip, D66, GroenLinks en de PvdA een gedegen bestuursakkoord te maken’, laat de partij op de website weten.

GroenLinks nam al vroeg een voorschot op het benoemen van een wethouderskandidaat, door nog voor de verkiezingen oud-fractievoorzitter Frank van Vliet voor te dragen als kandidaat om in het stadsbestuur zitting te nemen. STIP benoemde Maaike Zwart, nu werkzaam bij de gemeente Amsterdam, terwijl D66 Martina Huijsmans opnieuw voordraagt en ook PvdA opnieuw kiest voor Karin Schrederhof als wethouderskandidaat.

Daarmee zijn alle kandidaten dus definitief bekend gemaakt en is ook duidelijk wie aan de onderhandeltafel zullen zitten naast de fractievoorzitters. De komende weken gaan de verschillende fracties met elkaar om tafel, om zo te komen tot een passend stadsbestuur.