Open over depressiviteit: ‘Vraag om hulp’

Omroep Delft verslaggever Tom Richmond nam een kijkje bij de onlangs geopende expositie:’ Open over depressiviteit’ en sprak met Medeorganisator Arjan Mulder

Mulder geeft aan dat 1 op de 5 mensen heeft te maken met depressie. De expositie heeft als doel om mensen te laten weten dat niemand alleen hoeft te zijn in een depressie. Mulder: “We hebben dit als gemeente in samenwerking met Stichting Open Mind georganiseerd omdat er schaamte is over depressie, en wat we graag willen is aandacht voor dit onderwerp.”

Instanties
Mulder vertelt: “Mijn boodschap aan mensen is: vraag om hulp. Je kunt het niet alleen doen. Ook al voelt het eenzaam, probeer toch er doorheen te komen of vraag iemand om begeleiding.”
De organisaties waar men in Delft terecht kan, zijn: GGZ Delfland, Delft voor Elkaar, Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden, Brijder en Delft Support. Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden.

In april zijn er twee open middagen op het GGZ Delfland-terrein aan de Sint Jorisweg 2. Op woensdag 10 april staat de deur hier open van 13.00 uur tot 15.00 uur en op woensdag 17 april van 11.00 uur tot 16.00 uur. Hier kan men zonder aanmelding naar toe komen.

Heb jij hulp nodig? Bel 113.

Voor meer informatie lees het vorige artikel van Omroep Delft.