Expositie over depressiviteit en mentale kwetsbaarheid

Rond het stadskantoor vindt de komende tijd een expositie over depressiviteit en mentale kwetsbaarheid plaats. Van 8 tot en met 25 april is de tentoonstelling ‘Open over depressiviteit’ te zien. Het is een initiatief van stichting Open Mind.
Via 16 displays delen Nederlandse jongeren hun ervaringen over hun depressies | © Gitta Fleuren

Via 16 displays delen Nederlandse jongeren hun ervaringen over hun depressie. Ze laten onder meer zien hoe met deze mentale problematiek kan worden omgegaan. De displays staan voor het stadskantoor op het plein aan de Coenderstraat en aan de Westvest.

Eén op de vijf jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar krijgt te maken met depressiviteit. Hierover praten en hulp zoeken blijkt voor veel van hen lastig. In Delft zijn er meerdere plekken om over deze zorgen te praten. Dit kan in groepsverband, alleen en zelfs anoniem. De organisaties waar men in Delft terecht kan, zijn: GGZ Delfland, Delft voor Elkaar, Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden, Brijder en Delft Support. Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden.

Open middagen GGZ Delfland
In april zijn er twee open middagen op het GGZ Delfland-terrein aan de Sint Jorisweg 2. Op woensdag 10 april staat de deur hier open van 13.00 uur tot 15.00 uur en op woensdag 17 april van 11.00 uur tot 16.00 uur. Hier kan men gewoon naar toe komen.