Oostpoort is nu ook een horloge

Horlogemaker Michiel Holthinrichs aan het werk

Twee Delftse ingenieurs lanceren deze week een nieuw luxe horlogemerk met als basis de Oostpoort. De klassieke verhoudingen van de historische poort waren voor de twee vrienden inspiratie om een horloge te maken van 'tijdloze schoonheid'. Ze hebben de horloges al gelijk aan een aantal buitenlandse liefhebbers weten te verkopen. 

''De twee torenspitsen van de historische stadspoort vormen niet zonder reden het logo”, vertelt Twan Briels (32), die het horloge met zijn studievriend Michiel Holthinrichs (30) heeft ontwikkeld. "De Oostpoort kenmerkt zich door klassieke verhoudingen. Wij wilden een horloge ontwerpen met oog voor tijdloze schoonheid en met verfijnde details. Deze karakteristieken komen naar onze overtuiging in het horloge tot uiting."

De Oostpoort is het eerste horloge dat het duo op de markt brengt. Holthinrichs en Briels kennen elkaar uit de tijd dat zij beide bouwkunde studeerden aan de TU Delft. In hun studietijd deelden ze een passie voor vintage horloges en klassieke kleding. Aanvankelijk gingen ze hun eigen weg. Briels werd projectontwikkelaar in Den Haag en Holthinrichs ontwikkelde als horlogemaker in 2016 zijn horlogemerk Holthinrichs Watches.

Handgemaakt
Holthinrichs Watches zijn volledig handgemaakt. Hun merk Delft Watch Works richt zich op de bovenkant van de markt. Briels: "Onze Oostpoort moet je zien als een hele goede middenklasser. Deze horloges zijn te koop voor 750 euro."

De wijzerplaat van het Oostpoort horloge kent drie variaties: koninklijk blauw, stralend grijs en translucent. Inmiddels hebben de horlogemakers op basis van het ontwerp van de wijzerplaat in de voorverkoop al 62 exemplaren weten te slijten. Een paar daarvan gaan meteen al naar een aantal buitenlandse liefhebbers.
Het model voor het eerste horloge van de twee jonge ingenieurs is de Oostpoort uit hun studieplaats