Ook thuis een gezonde werkplek voor TU medewerkers

Delft, 05-11-2020 – Het thuiswerken is voorlopig nog niet achter de rug. De TU Delft neemt daarom maatregelen om haar medewerkers ook thuis te voorzien van ergonomische thuiswerkplekken. De  universiteit trekt tussen 940 duizend en 1,48 miljoen euro uit voor verstelbare bureaus en bureaustoelen. Ook het thuisbezorgen van het meubilair hoort daarbij. De medewerkers krijgen de spullen in bruikleen voor de duur van de coronamaatregelen.

 

Passend bij lichaamsverhoudingen
Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van de ergonomische meubels. Ze moeten tenminste twee uur per dag aan een beeldscherm werken. Bovendien mogen ze nog niet in het bezit zijn van in een hoogte verstelbaar bureau en niet van een stoel die past bij hun lichaamsverhoudingen.

Laptops worden ook vervangen
Om in aanmerking te komen voor deze zaken moet de werknemer van de TU in overleg met hun leidinggevende en na een eventueel advies van een deskundige een aanvraag in dienen. Verder gaat de afdeling ICT 700 verouderde laptops vervangen, die niet geschikt zijn voor het besturingsprogramma Windows 10 en daardoor minder veilig zijn. daar hangt een prijskaartje aan van tussen de 560 duizend euro en 850 duizend euro.

Het is de verwachting dat deze regeling eind deze maand al kan beginnen.