Ontwerpwedstrijd voor een LHBT+ kunstwerk in Delft

Delft – 08-10-2020 - Op zondag 11 oktober is het Coming Out Dag, een dag voor LHBT+'ers om uit de kast te komen en voor de mensen om hen heen een kans om ze daarin te steunen en te laten zien dat ze LHBT+ zijn normaal vinden.


DWH, de Delftse LHBT+ vereniging, organiseert deze week activiteiten, aangepast aan de corona-omstandigheden. En in samenwerking met de gemeente Delft en True U, het LHBT+ netwerk voor medewerkers bij de TU Delft, lanceert DWH een ontwerpwedstrijd voor een LHBT+ kunstwerk in de stad.

Uw kunstwerk in Delft
Kent u de regenboogbrug bij het station? Het is een mooi symbool waaraan een bezoeker of inwoner van Delft kan zien dat Delft een regenbooggemeente is. Maar het is ook tijdelijk, want het slijt weg. Heeft u een goed idee voor een langdurig en Delft-eigen kunstwerk in de stad dat LHBT+ symboliseert? U kunt het laten weten op www.dwhdelft.nl/kunstwerk

Regenboogvlag
Op veel plekken in Delft – bij de gemeente, de TU Delft en bij allerlei verenigingen en organisaties – wappert de regenboogvlag. Daarmee laat Delft zien hoe open en accepterend de stad is voor LHBT+'ers.

Regenboogbrug
Fotograaf: Frans van Rijnswou
Regenboogbrug
Fotograaf: Frans van Rijnswou