Nog één verdachte spoorloos na achtervolging en crash in Delft

Na de wilde politieachtervolging zaterdagnacht die eindigde in een zware crash op de Schoenmakerstraat in Delft, wordt nog één verdachte gezocht. Twee anderen, een jongen van 16 en een man van 22, zijn opgepakt. Eén van hen werd gebeten door een politiehond.

Er was zaterdagavond behoorlijk wat tumult in de wijk Wippolder. Een auto maakte een zware cras op de kruising van de Schoemakerstraat met het Poortlandplein, waar een politieachtervolging vanaf de A16 aan vooraf was gegaan. Agenten van politie-eenheid Rotterdam wilden de auto, met Frans-kenteken, controleren omdat de auto mogelijk werd gezocht in een strafzaak. De bestuurder van de wagen gaf echter geen gehoor aan het stopteken en ging er op hoge snelheid vandoor. De politie laat weten dat de auto er uiteindelijk bij de afslag Delft Zuid van de snelweg af ging en later over de kop vloog bij het Poortlandplein.

Eén van de inzittenden -de 16-jarige bijrijder- werd zwaargewond naast de auto aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Twee andere inzittenden renden ervandoor. Er volgde een grote zoekactie in de omgeving waarbij de politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) zijn ingezet. Agenten gingen in steek- en kogelwerende vesten op zoek naar de vluchtende verdachten en ook werden waarschuwingsschoten gelost.

Gebeten
Uiteindelijk werd de 22-jarige bestuurder, met hulp van de hondenbrigrade gevonden op het Zuidplantsoen. Tijdens de aanhouding werd hij in zijn arm gebeten door een politiehond. De derde verdachte is nog voortvluchtig.

Het incident trok ook behoorlijk wat bekijks van buurtbewoners en er was veel politie aanwezig. Naast twee ambulances was ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plaatse.

De verdachten zitten vast en worden verhoord. De Forensische Opsporing (FO) doet onderzoek naar de zaak en heeft de auto meegenomen. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.