Nieuwe motor voor NUNA 12S geeft auto meer kracht en energie

Er is een nieuwe zonneauto die gebouwd wordt door studenten van de TU Delft. De Nuna 12 S. Het heeft een nieuwe motor en een nieuwe vormgeving. Omroep Delft sprak Nuna- teamleden Mark Tabaksblad en Valerie Kleman.

Nuna 12S | Foto: Brunel Solar Team
 
De nieuwe motor heeft niet 1 maar 2 magneten die de auto extra kracht en energie moeten geven. Er is een nieuw design aangebracht met als thema de “Big 5”. “Dat zijn de dieren die symbool staan voor kracht, snelheid, slimheid, hoogte en wendbaarheid. Dit omdat de Nuna naar Zuid-Afrika gaat om daar de strijd aan te binden met een aantal internationale teams.  De 'Big 5’ zijn de olifant, de giraf, de leeuw, de neushoorn en de tijger.

 

Al deze dieren worden afgebeeld op de auto in Delfts blauw, samen met de kleuren van de Afrikaanse vlag”, aldus Kleman. Het is de vierde keer dat het team naar Zuid- Afrika gaat, om een parcours af te leggen van Johannesburg naar Kaapstad over een afstand van 1266 km. Er wordt gewoon op de openbare weg gereden tussen het normale verkeer en de maximale snelheid mag niet sneller zijn dan 130 km. Volgens Mark Tabaksblad kan de auto wel harder. “Maar dat is volgens de regels niet toegestaan".  

 

De Universiteit van Twente doet ook mee, maar het Belgische race- team wordt het meest gevreesd. Zij wonnen namelijk vorig jaar de Solar race in Australië. Tabaksblad en Klemann hebben er wel veel vertrouwen in dat zij de Belgen dit jaar te snel af zijn.