Nationale Voorleesdagen bij DOK

Van 25 januari t/m 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. In heel Nederland wordt voorgelezen door ouders of verzorgers, opa's, oma's, juffen en meesters en kinderboekenschrijvers. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders of verzorgers.

De campagne De Nationale Voorleesdagen bestaat dit jaar twintig jaar. “De campagne stimuleert het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en benadrukt de voordelen van het voorlezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip”, zegt Maaike Janssen van DOK.

Ton de kat

Op woensdag 25 januari is van 13.30 tot 14.30 uur de openingsvoorstelling voor kinderen van 2 tot 7 jaar. De voorstelling wordt gespeeld door Bram van Beuzekom en gaat over Ton de kat die voor het eerst buiten gaat spelen. De toegang is gratis.
Ton speelt tikkertje met de vlinder, maar opeens verdwijnt ze en is de kat verdwaald. Snel gaat hij op zoek en vindt vele verschillende huizen. Hij maakt nieuwe vrienden en samen beleven ze bijzondere avonturen, maar hij verlangt ook terug naar zijn eigen fijne mandje. “Met minimale middelen en maximale nieuwsgierigheid ontstaat op magische wijze een nieuwe wereld”, aldus Maaike Janssen.

Prentenboek van het Jaar

Het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje. is door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het boek is geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte en gaat over Maximiliaan Modderman die alleen thuis is en een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Uit dit boek wordt tijdens de voorleesdagen voorgelezen.

Bram van Beusekom speelt de voorstelling Katton