Nabestaanden van verkeersslachtoffer beginnen crowdfunding voor 'gerechtigheid'

Vrienden van de overleden Darren uit Delft beginnen een crowdfundactie om een strafrechtadvocaat te kunnen inschakelen. Ze vinden dat er te veel mis gaat in de zaak tegen de verdachte.

Darren raakte zwaargewond bij een verkeersongeluk op de Koningskade in Den Haag, begin dit jaar. Hij overleed dezelfde avond in het ziekenhuis. De man die het ongeluk veroorzaakte, werd eind juli vrijgelaten uit zijn voorarrest. Het onbegrip daarover bij de nabestaanden van de 23-jarige is nog altijd groot.

'Er gaat zoveel mis in deze zaak, ik wil er een strafrechtadvocaat op zetten', zegt Darrens moeder, Nancy Scholten bij Omroep West. Om die te kunnen betalen zijn vrienden van haar vrijdag begonnen met een crowdfundactie, onder de noemer 'gerechtigheid voor Darren'.

Verhuisd
De nasleep van het ongeluk heeft er inmiddels ook toe geleid dat Scholten is verhuisd. 'Ik kon niet meer in het huis blijven waar ik met hem heb gewoond', vertelt ze.

'Het was een heel moeilijk besluit, maar ik kon niet meer in zijn kamer zijn en in de tuin waar we altijd zaten. Voor zijn vrienden is het ook moeilijk want die zijn het laatste plekje van Darren kwijt maar ik trok het niet meer.'