Museum Prinsenhof Delft start nieuwe collegereeks MuseumJeugdUniversiteit

Museum Prinsenhof Delft geeft een vervolg aan de collegereeks MuseumJeugdUniversiteit waarin kinderen tussen de 8 en 12 jaar allerlei interessante zaken ontdekken in de verzameling van het museum. Op zondag 14 februari gaat de nieuwe collegereeks van start in het museum. De vier colleges gaan deze keer over Willem van Oranje, Delftse Meesters, portretschilderijen en Chinees porselein.


Tijdens de colleges geven verschillende onderzoekers en experts antwoord op spannende vragen als: ‘Wat hangt er in de kledingkast van Willem van Oranje?’ en ‘Waarom stonden Delftse Meesters niet voor de klas? Ook de verhalen en mysteries rondom het portretschilderen komen aan bod, zoals wat zijn eigenlijk de regels van een portret? Mag je lachen? Wie kiest de kleding uit? Bij het college over porselein uit de Chinese porseleinstad Jingdezhen wordt gekeken naar de betekenis van de afgebeelde dieren op het porselein, zoals olifanten, draken en mandarijn eenden. Ze dragen elk een geheim met zich mee. Dat geheim wordt onthult tijdens de colleges.
De colleges duren een uur en vinden plaats in Museum Prinsenhof Delft. Net als in de rest van het museum, wordt ook tijdens deze collegereeks rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus.

Inschrijven
De colleges duren een uur en vinden plaats in Museum Prinsenhof Delft en zijn bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Net als in de rest van het museum, wordt ook tijdens deze collegereeks rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus. De reeks kost € 20,00 per persoon. Meer informatie en inschrijven vind je op www.museumjeugduniversiteit.nl.