Museum Prinsenhof Delft is podium voor landelijke muziekcompetitie

Fragment van ‘Man die brief voorleest aan een vrouw’

Op zaterdag 20 februari vinden in Museum Prinsenhof Delft de opnames plaats van Art Rocks, de landelijke muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt. Het Prinsenhof is een van de veertien musea die meedoen aan de wedstrijd. Hester Schölvinck, hoofd Collectie en Presentatie, is gastjurylid.

Er komen die dag zeven acts aan bod. Vanwege de lockdown en de coronamaatregelen vinden de opnames van deze vijfde editie achter gesloten deuren plaats en worden de museumrondes online uitgezonden.

Hoe klinkt een Van Gogh of een Mondriaan?
Art Rocks een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken die geïnspireerd is op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen zo de kans om de associaties die een kunstwerk bij hen oproept te vertalen naar muziek. Uit de driehonderd inzendingen selecteerde de vakjury 98 acts. Die zullen tijdens de veertien museumrondes live in de zaal bij het kunstwerk spelen.

Misbaksel
De deelnemende muzikanten mochten kiezen uit zeven kunstwerken uit de collectie van Museum Prinsenhof Delft . Van de zeven overgebleven acts zijn drie nummers geïnspireerd op het schilderij ‘Man die een brief voorleest aan een vrouw’ van Pieter de Hooch, twee nummers op het zilveren pronkstuk 'Nautilusbeker met zingende faunen' van een anonieme maker en twee op 'Misbaksel', een zeldzame bodemvondst die goed inzicht geeft in het productieproces van Delfts Blauw aardewerk.

De beste acht acts strijden op 11 april tijdens de finale in poppodium Paradiso en de winnaar wint een geldprijs van € 1000,-.

Lees ook: Cultuurtafel roept gemeente op te investeren in cultureel aanbod van Delft >