Mooiste muurschildering ter wereld misschien in Delft

Ze zijn niet te missen, wanneer je langs de Chopinlaan komt: Muurschilderingen. Deze ‘murals’ zijn een initiatief van stichting CANIDREAM. En dit initiatief wordt beloond. De mural genaamd ‘Mirá Mi’ is door StreetArtCities.com genomineerd voor een prijs voor beste muurschildering ter wereld van 2023.
Mirá Mi

De schildering heet ‘Mirá Mi’, wat ‘zie mij’ betekent. Volgens Glenn Weisz van stichting CANIDREAM gaat deze mural over het thema van ouders die hun kinderen niet meer kunnen zien: Dit is ook mijn broeder overkomen, Ramses Rafaela, een Rotterdamse artistieke verbinder die sinds 2018 zijn zoontje Joah niet meer ziet. In 2023 stond hij vanwege zijn verhaal model voor de tweede muurschildering van CANIDREAM."


De maker, Roelof Schierbeek, heeft volgens Weisz “een inspirerende mural waarin de liefde en het verdriet die gepaard gaan met ouderschap centraal staan” gecreëerd. 

Iedereen die wil kan via de website StreetArtCities.com stemmen op deze of een andere mural. Weisz hoopt uiteraard dat Mirá Mi als winnaar uit de bus komt: “Zo zetten we de Buitenhof, Delft en Nederland op de kaart. Zo brengen we een verhaal onder de aandacht wat te vaak vergeten wordt.”