Milieugroep ‘supertrots’ dat Delft vliegreis-reclames weert

Milieu-actievoerders in Delft zijn er ‘supertrots’ op dat de gemeente Delft op haar eigen reclameborden in de stad geen advertenties meer toestaat voor bijvoorbeeld vliegreizen en cruises, vakanties waarin fossiele brandstoffen een rol spelen.

Dat zegt activiste ‘Sien’ in een interview met verslaggever Tom Richmond van Omroep Delft. Het gesprek is een terugblik op een actie die de groep Extinction Rebellion voerde op maandag 22 april. Samen met anderen heeft zij die dag bij tram- en bushaltes dat soort reisreclames vervangen door eigen pamfletten, met een oproep om beter om te gaan met het milieu.

“Wij hebben daar de reclames fysiek verwisseld. De borden hebben wij open gemaakt en daarin een boodschap gehangen bij wat wij belangrijk vinden. Wij proberen reisbeslissingen van consumenten tegen te gaan door er minder reclame voor te maken.”

Bij andere borden wel al verboden
Sien: “De gemeente Delft heeft voor haar eigen borden verboden dat daarin fossiele reclames hangen. Wij zijn super trots dat de stad Delft daarin een koploper is. Helaas geldt dat niet voor de bus- en tramhaltes. Die vallen onder de ‘Metropoolregio Rotterdam Den Haag’, en daar ziet men het nut er nog niet van in.”

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) laat schriftelijk het volgende weten: "De MRDH volgt bij het aanbesteden van de abrireclame de richtlijnen van de reclamecodecommissie en het vigerende reclamebeleid van de gemeente zelf ten tijde van de aanbesteding. De volgende aanbesteding voor de abrireclame is over ca 5 jaar"

Lees het vorige artikel hier