Marijke Vuik nieuwe voorzitter Koninklijke Horeca Nederland

Op 7 maart trad de Delftse ondernemer Marijke Vuik aan als voorzitter van het landelijk bestuur van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die zeven jaar - de maximale zittingsduur - voorzitter was. Marijke is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van KHN.

De 39-jarige Marijke Vuik kwam 23 jaar geleden naar Delft voor een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Sinds ze als student een bijbaan kreeg in de horeca is haar passie voor die branche steeds gegroeid. Op 22-jarige leeftijd begon ze haar eerst eigen horecazaak. Op dit moment is ze eigenaar van drie Delftse horecabedrijven: Biercafé Doerak, Café het Klooster en Slijterij Hoptic

KHN is blij met de nieuwe voorzitter

Afgelopen december werd de voordracht van Marijke unaniem ondersteund door de Ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN. De Ledenraad toonde zich zeer ingenomen met deze jonge, enthousiaste en ambitievolle ondernemer.

Ooit ook actief als raadslid

“De afgelopen jaren heb ik mij op lokaal niveau ingezet bij verschillende adviescommissies, klankbordgroepen en initiatieven namens de horeca of overkoepelend namens ondernemers in de regio”, zegt Vuik. Ook was ze politiek actief als raadslid in Delft. Het voorzitterschap van KHN was een logische volgende stap. “Ik wist dat de termijn van Robèr er bijna op zat en toen ik de vacature in de nieuwsbrief van KHN zag, heb ik direct gesolliciteerd. Ik vind het een enorme eer dat ik het stokje van Robèr over mag nemen.”
Marijke Vuik voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland- foto: KHN