Man die na ontvoering in Delft werd achtergelaten maakt het naar omstandigheden redelijk

De man die slachtoffer werd van een vergisontvoering en na zes dagen werd vrijgelaten in Delft, maakt het ‘naar omstandigheden redelijk’. Dat maakte de politie donderdagmiddag bekend. Ze schrijven verder dat het slachtoffer en zijn familie alle mensen willen bedanken die hebben meegedacht in de zaak en ze nu deze heftige gebeurtenis in alle rust en privacy willen verwerken.

De 56-jarige man uit Hoofddorp werd dinsdagnacht door zijn ontvoerders uit de auto gezet en alleen achtergelaten in de Van Assendelftstraat. Vervolgens belde hij aan bij verschillende adressen, waarna de politie kon worden gebeld. De man was mishandeld en werd naar een ziekenhuis gebracht maar is inmiddels herenigd met zijn familie.  Op donderdag 5 augustus werd hij ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius. De politie ontdekte al snel dat de daders zich hadden vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was.

Politie nog op zoek naar verdachten
Het rechercheteam is nog bezig met het onderzoek naar de ontvoering. Een dag nadat de man werd ontvoerd, werden in Gouda al zes mannen opgepakt: twee 22-jarige mannen en een 30-jarige man uit Rotterdam, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een 30-jarige man zonder vast woonadres.


Deze zes mannen zitten nog vast en moeten woensdag voor de rechtbank verschijnen. De ontvoerders die het slachtoffer hebben vrijgelaten, zijn nog niet aangehouden.