Man (20) ernstig gewond bij schietpartij in woonwijk, politie lost schot bij aanhouding

Een 20-jarige man uit Delft is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een schietpartij in een woonwijk in Delft. Er zijn twee verdachten aangehouden. Bij de arrestatie van deze twee mannen heeft de politie schoten gelost.

Ambulance ter illustratie
Het slachtoffer belde zaterdagavond rond 23.00 uur zelf de hulpdiensten en vertelde dat er op hem was geschoten. Hij werd gevonden op de Poptahof Noord en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

Het bleek later dat de schietpartij ergens anders had plaatsgevonden, namelijk op de hoek van de Papsouwselaan en de Westlandseweg in Delft.

 

Agent lost schot
Agenten zagen vervolgens twee mannen lopen van wie een voldeed aan een signalement van de verdachte. Omdat ze mogelijk een vuurwapen hadden, trokken agenten hun wapens en loste een agent op de Professor Telderslaan een schot. Niemand raakte daarbij gewond.

 

De verdachten, een 28-jarige Delftenaar en een 56-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, zijn voor verhoor vastgezet. Tijdens hun vlucht bleken de mannen wat verdovende middelen te hebben weggegooid. Die zijn voor onderzoek in beslag genomen.