Lintje voor violiste Liza Ferschtman tijdens het Delft Chamber Music Festival

Foto: Melle Meivogel

Violiste Liza Ferschtman is tijdens het Delft Chamber Music Festival op zaterdag 24 juli verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ze kreeg deze van burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Ferschtman is onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau en neemt zondagavond 25 juli afscheid als artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival.

Solocarrière

Ferschtman wil zich gaan richten op haar solocarrière en ook optreden bij andere (zomer)festivals. Haar opvolger als artistiek leider is pianiste Nino Gvetadze.

Lees ook: Delft Chamber Music Festival is live te bezoeken>

Net als Ferschtman, die op vijfjarige leeftijd al vioollessen kreeg van Philip Hirschhorn, is Gvetadze een soortgelijke muzikaal talent. Gvetadze trad op zeer jonge leeftijd al op met orkesten.

De burgemeester roemde Ferschtman voor haar vioolspel, de creatieve opzet van het festival en de betekenis van het festival voor de stad Delft.

Spraakmakend festival

Door musici en publiek steeds op verrassende wijze bij elkaar te brengen, bouwde zij aan de sterke reputatie en zette daarmee het spraakmakende festival ook buiten Delft op de kaart.

Liza Ferschtman heeft met veel toewijding veertien festivals samengesteld. "Tijdens dit laatste festival wil ik de speciale sfeer in Delft intens beleven met dierbare musici én het trouwe publiek.''

Livestream

Het Delft Chamber Music Festival startte afgelopen donderdag 22 juli. Het laatste door Liza Ferschtman geprogrammeerde onderdeel vindt plaats zondag 25 juli om 21:00 uur.

Het concert is uitverkocht, maar kan via de gratis livestream worden gevolgd. Daarna neemt pianiste Gvetadze het artistiek leiderschap over. Het festival duurt nog t/m 1 augustus.