Lintje voor Omroep Delft vrijwilliger Wim van Dorp

Omroep Delft vrijwilliger Wim van Dorp heeft bij de lintjesregen op 26 april ook een onderscheiding in ontvangst mogen nemen, en is nu officieel benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding kreeg de, in Rijswijk woonachtige, Van Dorp niet vanwege zijn vrijwilligerswerk bij Omroep Delft, maar voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij Hulp- en Ontwikkelingsorganisatie Dorcas.
Wim van Dorp (midden) toont trots zijn lintje

Toen in 1990 oorlog uitbrak in voormalig Joegoslavië, kwamen de televisiebeelden hard binnen bij Van Dorp. Hij besloot iets te doen voor de oorlogsslachtoffers. Dit resulteerde in de eerste kledinginzamelingsactie bij de voormalige Agrarische Hogeschool aan de Vrijebanselaan. Er werd toen ruim 30 ton kleding, dekens schoeisel, voedsel en ook geld opgehaald.

Dit zou eigenlijk een eenmalige actie zijn, maar werd herhaald toen de oorlog zich bleef voortzetten, en zelfs daarna nog. Tot 2018 werden elke drie maanden nog inzamelingsacties gestart. Ondanks dat de grote acties gestopt zijn, wordt nog dagelijks kleding gebracht naar het inzameldepot aan de Merellaan, tussen Rijswijk en Delft.

Verder heeft Van Dorp zich jarenlang vrijwillig ingezet voor onder meer Delft voor Elkaar, het Vermeercentrum, museum Paul Tetar van Elven, het voormalig Techniek Museum Delft en bij de Oude en Nieuwe Kerk als gids. Reden genoeg voor zijn vrouw om hem voor te dragen.