Lichtjesavond gaat op alternatieve manier toch door

Delft – 15-10-2020 – Lichtjesavond wordt een thuisfeest dit jaar. Door de uitbraak van het coronavirus en de recente beperkte lockdown heeft het organisatieteam van De Burgemeesters gezorgd voor een altenatieve invulling van het jaarlijkse decemberevenement. Het productieteam van het evenementenbureau werkte verschillende scenario’s uit.

Thuisprogramma
Guy Verbeek van De Burgemeesters zegt: “Hoewel we prachtige plannen hebben bedacht voor een fysieke invulling van dit evenement, zou het gezien de huidige ontwikkelingen onverantwoordelijk zijn om de grote bezoekersaantallen van Lichtjesavond te ontvangen in de Delftse binnenstad. Bij geen van de bedachte opties konden we de veiligheid van de bezoekers volledig garanderen. Daarom is in samenspraak met de betrokken partijen besloten geen fysieke activiteiten te organiseren. Omdat geen enkele Delftenaar dit festijn op de tweede dinsdag van december wil missen, hebben we een alternatief programma opgezet: een thuisprogramma en een liveuitzending”.

Ook wethouder Bas Vollebregt zegt enorm uit te kijken naar het alternatieve programma. “Het is ontzettend jammer dat de we de 21e editie van Lichtjesavond niet op de traditionele manier kunnen vieren en samen kunnen komen in de binnenstad,’ aldus wethouder Economie, Cultuur, Grondzaken & Vastgoed Vollebregt.

Lichtjesavond Live
Tijdens Lichtjesavond staat de ontsteking van de duizenden lampjes in de kerstboom ook dit jaar gewoon centraal. Het vormt het middelpunt van een sensationele openingsshow, die op 8 december te bekijken is via www.lichtjesavonddelft.nl en TV West. Het programma zit volgens Guy Verbeek vol met verhalen en Delftse muziek, waarin zal worden herdacht en vooruitgekeken. “Net als voorgaande jaren zullen saamhorigheid en verbinding de belangrijkste thema’s vormen”, belooft Verbeek.

Koor lichtjesavond
Fotograaf: Frans van Rijnswou