Let op: radiozender Omroep Delft binnenkort niet meer analoog te ontvangen, andere manieren nog wel


Graag maken we onze luisteraars erop attent dat Ziggo per 17 augustus 2021 stopt met het doorgeven van het analoge signaal via de kabel. Dat betekent dat de frequentie via de kabel op 92,90 Mhz vanaf dan niet meer is te ontvangen. Ons radiostation blijft wel gewoon digitaal te beluisteren op de FM, onze website en via DAB+.

Er zijn dus andere manieren om Omroep Delft radio te kunnen blijven luisteren, bijvoorbeeld met een losse antenne of via je televisie. Wil je weten wat de beste oplossing is voor jou? Op de Ziggo website is een uitleg te zien hoe luisteraars naar digitale radio kunnen luisteren. Omroep Delft zit digitaal bij Ziggo op kanaal 922.

De prijs van je abonnement blijft hetzelfde. Het enige dat verandert, is dat je radio voortaan digitaal ontvangt in plaats van analoog. Je kunt vrijwel alle zenders blijven luisteren. Natuurlijk kun je altijd even in ons zenderoverzicht kijken welke radiozenders beschikbaar zijn.

Hoe weet je of je nog analoog luistert?
Er zijn nog behoorlijk wat mensen die via analoge radio naar Omroep Delft luisteren. Wil je weten of jij analoge radio luistert? Hier een korte check 1. Loopt er naast de stroomkabel nog een kabel? Heeft je radio geen antenne? En loopt er, naast de stroomkabel, een andere kabel van je radio naar de wandcontactdoos in de muur? 2. Ga naar radiofrequentie 98.8: Als je naar de radiofrequentie 98.8 gaat, hoor je daar dan onze boodschap? Ja? Dan luister je nog analoog.

Luister je al digitaal? Dan hoef je niets te doen.

Ondersteuning bij omschakeling
Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en servicepunten. Klanten ontvingen eerder al een brief of een e-mail waarin verdere informatie staat.

Ziggo begon op 24 februari met de afschakeling in het land. Regio voor regio kwam aan de beurt en nu wordt dus op 17 augustus de regio Den Haag afgeschakeld. Ziggo stopt met het analoge radiosignaal om meer bandbreedte vrij te maken. Hierdoor kan worden gewerkt aan stabielere internetverbindingen en hogere snelheden. Met digitale radio ontvang je een ruim aanbod aan radiozenders met helder geluid. Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio.

Stadsradio Delft
De radiozender van Omroep Delft staat bij sommige mensen misschien nog bekend als Stadsradio Delft. Sinds 2021 is deze naam veranderd naar Omroep Delft Radio.