Lekkage aan de Cornelius Musiushof, woning volledig onder water

Een woning aan de Cornelis Musiushof aan de Kantoorgracht in Delft is onder water komen te staan door een kapotte waterleiding. De leiding ligt in de vloer op de tweede etage en is waarschijnlijk gescheurd.

Vorige week woensdag werd de lekkage al ontdekt door de bewoners van het pand. In de centrale hal van het gebouw zagen verschillende bewoners dat er een straaltje water uit het plafond liep. Daarna is er gelijk contact opgenomen met wooncorporatie Vestia.

Vestia liet een loodgieter komen, maar die kon het gat niet vinden. Ook is er een aannemer geweest, ook deze kon het lek niet vinden. Daarom kwamen ze vlak voor het weekend met een tijdelijke oplossing, er werd een grote papiercontainer onder het lek gezet. De vraag aan de bewoners was om die bak regelmatig te legen zodat na het weekend het lek gevonden en gedicht kon worden.

Meterkast onder water

Maandag was het echter al te laat en stond er bij één van de bewoners al een meterkast onderwater en al gauw werd er een woning gevonden die onderwater stond. Vestia werd weer gelijk gebeld om nu echt in actie te komen.

Woordvoerder Monique de Geus van Vestia laat aan Omroep Delft weten dat de bewoner van de ondergelopen woning niet thuis was en niet bereikbaar is en daarom is in samenwerking met de politie en de brandweer is al het water uit de woning gezogen en is de woning schoongemaakt.

CV tijdelijk uitgezet

De CV in het pand aan de Cornelis Musiushof aan de Kantoorgracht is tijdelijk uitgezet zodat er goed gezocht kan worden naar waar het lek precies zit. De bewoners hebben nog wel warm water, laat de Geus weten.

De kapotte waterleiding wordt gerepareerd en Vestia hoopt snel de bewoner van het onder gelopen huis te vinden om deze in te lichten over de gebeurtenissen. Het is nog onbekend hoe groot de schade aan de woning en het pand is.