Komst van vaccinatielocatie in Delft nog niet duidelijk

 

Vaccineren is de uitweg uit de coronacrisis. Zo veel mogelijk en zo snel mogelijk. Daarom is het belangrijk om al het voorbereidende werk nu al klaar te hebben, zodat er meteen kan worden begonnen als de mogelijkheid zich aanbiedt. Onafhankelijk Delft vroeg daarom op donderdag 4 februari in de vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur naar de komst van een vaccinatieplek in Delft. Wethouder Schrederhof kon echter nog geen antwoord geven op die vraag. Ze zei wel dat het college zijn best doet om een vaccinatielocatie naar Delft te halen.

 

Het vaccineren verloopt in ons land nog niet bepaald vlekkeloos. Het kwam om te beginnen pas laat op gang. Bovendien werd de prikstrategie om de haverklap aangepast. Er was gedoe met de ouderen in verzorgingshuizen. Ze werden niet of later ingeënt dan medebewoners omdat ze formeel onder een andere arts vielen. En als klap op de vuurpijl konden farmaceuten niet leveren wat ze beloofd hadden.

 

Lees ook: Vaccineren begonnen in het Reinier de Graaf ziekenhuis >

 

Ondernemers

In de commisievergadering ging het verder voornamelijk nog over de vraag of alle Delftenaren die het moeilijk hebben in deze coronaperiode of door de coronamaatregelen financieel in de knel zitten voldoende hulp en steun krijgen. Volgens wethouder Bas Vollebregt is het ingewikkeld om een helder beeld te krijgen van de problemen waar ondernemers mee kampen. Volgens hem loopt de schade op, maar worden ondernemers op de been gehouden door de overheidssteun. Verder wees Vollebregt nog op de verlenging en de wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling Coronamaatregelen voor maatschappelijke organisaties in Delft. Tot 15 juli 2021 kunnen maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk subsidie aanvragen bij de gemeente.