Kickbokser Mischa Eradus over verlies wereldtitel

Delftse kickbokser Mischa Eradus streed dit weekend om het wereldkampioenschap in zijn gewichtsklasse. Hoewel het gevecht goed begon, is de Bredaase tegenstander Nick Regter er met de winst vandoor gegaan. Reden hiervoor is dat Eradus zijn enkelband scheurde.
Mischa Eradus (links) en zijn tegenstander Nick Rechter tijdens de aanloop naar de strijd | © Ring Fight Promotions

“De eerste ronde had ik op mijn naam geschreven, die ging precies volgens plan. De tweede ronde begon ook sterk, helaas ben ik na een sprongknie door mijn enkel gegaan”, vertelt Eradus. “Eerst ben ik nog wel doorgegaan, maar op een gegeven moment was het zo instabiel dat ik moeilijk kon blijven staan.” Zijn enkelband bleek achteraf gescheurd. Uiteindelijk werd Eradus ‘uitgeteld’ en kon hij niet door vechten. Hierop liep zijn tegenstander met de overwinning weg.

Herstellen
Eradus moet de komende tijd herstellen van zijn blessure. Hij hoopt op een snelle revalidatie: “Tot ik weer volop kan trainen en weer kan denken aan vechten, zullen we richting de zomer gaan.” Dit hangt af van trainer Hafid el Boustati. “We gaan dan een plan maken wat we willen doen. Het kan dat ik hem (Nick Regter, red.) in de toekomst weer tegen ga komen of dat ik weer voor een wereldtitel ga vechten, maar we moeten eerst kijken wat de volgende stap is”, aldus Eradus.

Luister hieronder naar het hele interview met Mischa Eradus en presentator Cor Groenewegen tijdens de radio uitzending van Delft Centraal op dinsdag 5 maart.